يکشنبه 4 خرداد 1404
slogan
iran Imam
تاریخ : يکشنبه 29 مرداد 1396
کد 141

اجتماعی و سیاسی

رفتار حرفه‌ای شورای پنجم در بدو تصمیم‌سازی‌‌های اداره شهر

انتخابات روز گذشته هیئت‌رئیسه شورای پنجم، مبدا مهم و ارزشمندی در آغاز مسئولیت مدنی این نهاد بود.

شورای پنجم، درست از روز پیروزی در انتخابات، در مظان سیاسی‌کاری قرار گرفت و بسیاری از رسانه‌ها و محافل، از حزبی‌شدن ساز و کار فعالیت آن ابراز نگرانی کردند. برخی نیز پا را فرا گذاشتند و پیش از آن که شورا به مرحله تصمیم‌سازی برسد، برچسب سیاسی‌ به آن زدند.  با این حال، انتخابات روز گذشته نقطه پایان بر تمام این بحث‌ها گذشت. یک روز قبل از انتخابات، دکتر دبیری رئیس شورای چهارم و عضو منتخب شورای پنجم که یکی از نامزدهای مهم کرسی ریاست شورای پنجم بود، با صدور بیانیه‌ وحدت‌بخشی، از نامزدی شورا کنار کشید. وی در بیانیه خود تاکید کرد که برای احترام به همراهی مردم با اکثریت شورا و به منظور حفظ اتحاد در شورای شهر تصمیم گرفته تا در این مقطع کاندیدای ریاست شورا نشود. کناره‌گیری دکتر دبیری، از درک اجتماعی و سیاسی وی نشات گرفت و نمونه‌ای از رفتارهای به‌یادماندنی در تاریخ فعالیت‌ شوراهای تبریز بود. رفتاری که موجب شد، تیر آن‌هایی که منتظر شنیدن تنش و بحث و جدل، از پشت درهای بسته شورای پنجم بودند، به سنگ بخورد. به این ترتیب، انتخابات هیئت‌رئیسه، روز گذشته، در کمال آرامش و حسن‌نیت برگزار و دکتر شکور اکبرنژاد به عنوان رئیس، انتخاب شد. وی از چهره‌های شاخص تبریز و استان است که سال‌ها نماینده مجلس بوده و پیش از آن نیز، از السابقون ادوار شورا بوده‌است. وی بلافاصله پس از انتخاب‌شدن به عنوان رئیس شورا، بیانیه‌ای صادر کرد و به دور از کُری‌خوانی‌هایی که خیلی‌ها منتظرش بودند، بر همگرایی، صمیمیت و میثاق خدمتگزاری شورای شهر تاکید کرد. این بیانیه، از حیث تاثیرگذاری و صداقت، مکمل بیانیه مهم دکتر دبیری است. اکبرنژاد در بیانیه خود، آب پاکی را روی دست حاشیه‌سازان ریخت و بدون‌اشاره به پارامترهای سیاسی، متذکر شد که دغدغه مشترک ۱۳ عضو شورا، حفظ محیط زیست، رونق اقتصاد شهری، تولید ثروت، فضای امن سرمایه‌گذاری و بهره گیری از گروه‌های کارشناسی است.

وی همچنین در بخش دیگری از پیام خود، بیانیه دکتر دبیری را ستایش کرده و آن را مصداق اتفاق‌نظر و عزم مشترک ۱۳ عضو شورا دانست.

تصمیم‌سازی، هدایت و نظارت، از وظایف عمده شوراهای اسلامی شهر است. با آغاز دوره پنجم فعالیت شوراها، نظام مدیریت شهری شهرهای کشور، یکی‌یکی در حال تعیین‌تکلیف است. شورای شهر تبریز، با شرایطی که ذکر شد، دورخیز مهمی برای رونق و آبادانی شهر برداشته‌است. فارغ از این‌که این شورا، در خصوص کرسی اول شهرداری تبریز، چه تصمیمی خواهد داشت، می‌توان به رفتار حرفه‌ای این شورا که در سایه مدیریت هماهنگ واجماع اعضا محقق شده است، امید بست. بی‌شک تداوم این شیوه مترقی و وحدت‌بخش، موجب خواهد شد، تضارب آرا و مباحث ریشه‌ای اداره شهر، در مسیر پیشرفت و توسعه شهرمان، تمرکز یابد.